שמירת משקל בפסח? יש דבר כזה?!

בס"ד     

 

חג הפסח, ובמרכזו ליל הסדר הקרב ובא, כולל מספר רב של ארוחות ושל מאכלים עתירי קלוריות, איך עוברים אותו בשלום?!                                                  במיוחד לאור העובדה שישנם המון "קלוריות סמויות'..                                                                                                                                                        למשל, ארבע כוסות יין מכילים בין 400 ל 700  קל' תלוי ביצרן, ותלוי עד כמה מקפידים לשתות רביעית ולא יותר (81 מיל' לספרדים ועד 150 מיל' לשיטת חזון איש), וכן לגבי מצה, כזית מצה אחת (30 גרם- 'ריבוע' מצה רגילה) שוות ערך ל2 פרוסות לחם רגיל או 4 פרוסות לחם קל, בין 100- 130 קלוריות, ושוב תלוי ביצרן.                                                                                                                                                                                                                              ועוד משהו קטן, כף שמן אחת מכילה קרוב ל110 קלוריות, לתשומת לב המבשלות הנדיבות...                                                                                               


לפי זה בקלות אפשר להגיע רק ממצות ויין, וסלט מטובל ל1100 קלוריות !!

אז כמובן שעל ארבעת הכוסות ושלושת כזיתות המצה שהם חובת היום, עליהם לא נוותר ולא נקל בהם..     

   

אז מה כן עושים?!

דבר ראשון צריך לזכור שארוחות גדולות ואפילו גדולות מאוד, פעם בכמה זמן לא משפיעות באופן חריג על המדדים וההיקפים התקינים של הגוף, הגוף יודע להתמודד עם 'טראומות' כאלו ולהעלים את עקבותיהם, ולכן מי שבאופן כללי מקפיד על תזונה בריאה ופעילות גופנית נכונה יעבור את הפסח בלי שינוי משמעותי אם בכלל.


מה עושים בערב פסח?

השנה זהו אתגר בפני עצמו, שכידוע ערב פסח יחול במוצאי שבת ק', ולכן צריך לאכול באופן חכם ומבוקר יותר כדי להגיע לליל הסדר לא עמוסים מידי...   

על זה נאמר "חכם עיניו בראשו" וצריך פשוט לסדר את זמני הארוחות במהלך יום השבת וסוגי המאכלים באופן שיעמיס פחות על הגוף, ויאפשר מרווח זמן גדול יחסית בין הסעודה האחרונה בשבת לבין ליל הסדר.                                                                                                                                                     

בגדול הרעיון הוא 'לקצץ' בכמות האוכל בשבת, פחות לחם\פחמימות, פחות תוספות ומנות שניות וכו', פחות עוגות מתוקים קינוחים וכו', לשתות חופשי, מים כמובן, יותר תבשילי ירקות וסלטים חיים, ובקיצור להשאיר מקום לליל הסדר..


ליל הסדר

סלטים                                                                                                                                                                                                                                    להתחיל את ארוחת החג בסלטים בעלי נפח ונוזלים, כמו סלט חי, עלים, חסה, ולאחר מכן אפשר לעבור לסלטים מבושלים.                                                      להעדיף יותר ירקות גינה מירקות שורש שמכילים יותר פחמימות באופן יחסי.                                                                                                                          המלצה לא להניח בשולחן רטבים או שמנים לטיבול אישי, פשוט לטבל מעט לפני ההגשה.


מנה ראשונה\ תוספות                                                                                                                                                                                                              אם אפשר, טוב לשתות כוס מים לפני כן.                                                                                                                                                                                 להימנע עד כמה שאפשר ממטוגנים עד בכלל לא, תמיד עדיף בשר\דגים\עוף מבושלים צלויים או אפויים.                                                                         לגבי התוספות, מה שעשיר יותר בסיבים, בטטות, שעועית, אפונה, עדשים, לאוכלי קטניות כמובן. למי שלא נוהג לאכול קטניות אפשר ירקות ממולאים, כרוב, גמבה, עגבניה..


שתייה                                                                                                                                                                                                                                      משקאות דלי קלוריות, קל, טבעי, וכל ה'ללא' למינהם, פשוט לוותר או כוס אחת!! ועדיף כבר מים בטעמים שזה הרע במיעוטו.                                                  המלצה- להכין לימונענע או תה קר מנענע ולואיזה וכו', ולהמתיק עם מעט סטיביה או מלטיטול.                                                                                            לסחיטת פירות טבעיים ישנו אפקט של שתייה מתוקה, כיון שהפרדנו מהפרי את רוב הסיבים ופגמנו במרקם של הוויטמינים והמינרלים שהיו בו.                  מומלץ למהול את המיץ במעט מים. 


קינוחים                                                                                                                                                                                                                                     

כדי לא להרגיש 'מקופחים' ולא להעליב את מי שהכין, אפשר לטעום מהכל, בדגש על 'לטעום'.                                                                                            צריך לזכור שעוגות או עוגיות קוקוס ובוטנים הן עתירי שומן וגם לא מעט סוכר.                                                                                                                      יש להעדיף יותר קינוחי פירות או קינוחי פירות שעשויים על משטח אפוי כלשהו. פירות קפואים טחונים למוס וכו'.


פעילות גופנית                                                                                                                                                                                                                          אף אחד לא יצליח להימלט מעודף קלוריות\פחמימות בימי החג, השאלה בכמה עודף מדובר..                                                                                             הבעיה עם העודף הזה שהוא עובר לכבד ושם בתהליך כימי הופך לשומן ונאגר בגוף באזורים שונים לפי המבנה והגנטיקה, ואח"כ קשה יותר להיפטר ממנו, וכמובן מעלה את גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם, סכרת כולסטרול וכו'.                                                                                                                                 


הדרך היעילה ביותר לסלק את העודפים הללו היא לבצע פעילות גופנית בעצימות בינונית עד גבוה למשך 30 40 דקות כמו הליכה מהירה, אינטרוולים וכו', פעילות זו, (לפחות שלוש שעות אחרי הארוחה, או למחרת בבוקר) גורמת למאגרי הסוכר\גליקוגן בשרירים ובכבד להתרוקן ולקלוט את הארוחה הבאה, וכמעט שלא להפוך לשומן, ובעצם להוריד באופן משמעותי את העלייה בסוכר ובשומנים בדם, ומגבירה את קצב המטבוליזם.                                                                                                                                                                                                                                                                                                        ככל שהפעילות תהיה סמוכה יותר לסוף האכילה, כך האפקטיביות תגדל, אך כאמור לא כדאי בטווח של 3 שעות מסיום האכילה.                                            למי שאי אפשר הרבה זמן גם 20 דקות של הליכה מועילות מאוד.                                                                                                                                         

דבר נוסף שחשוב לדעת, אימון התנגדות לפני כל ארוחה גדולה 'מרוקן' את מאגרי האנרגיה הזמינים של הגוף (גליקוגן\סוכר), ומה שקורה בזמן הארוחה וכן בשלבי העיכול והספיגה כמות עודפי הפחמימות\ סוכרים קטנה אם בכלל, וכמעט הכל מנוצל ומנותב למילוי המאגרים- ולא נהפך לשומן!!                      דוגמא לאימוני התנגדות בבית, שכיבות סמיכה, "סמוכקום", סקאווט, מכרעים כפיפות בטן, עליות מתח פלאק, ועוד..                                                                                           

תחשבו על זה, כדאי מאוד ליישם, ואפשר תמיד לפנות אלנו צוות  STUDUO\POWER ME לקבל עצות טיפים והכוונה לסוג ואופן הפעילות המומלצת ועוד.

לסיום, תזכרו, אנחנו לא משמינים בגלל מצות של פסח, יין וקינוחים, כמו שלא נרזה בגלל צום גדליה או של יום כיפורים.                                                           זו שגרת החיים של ספורט ותזונה נכונה- היא זו שתקבע אם נהנה ממשקל תקין או נסבול מעודף המשקל.
בסופו של דבר- 
האוכל והספורט של היום – זה הגוף של מחר!


בתקווה שהמאמר ייתן לכם עוד מוטיבציה ויחזק את הנחישות שלכם להניע את הגוף לאכול בריא ולהגיע  למשקל תקין .



חג פסח שמח! 

 


לקביעת פגישת היכרות
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

New Paragraph

שתפו